Pohár mladých nadějí

06.03.2017 21:30

  Pohár mladých nadějí

BELLATEX TOUR

Komise mládeže České kuželkářské asociace pořádá každoročně dlouhodobou soutěž pro mladé kuželkáře ve věku 10 – 14 let s názvem Pohár mladých nadějí – BELLATEX TOUR (PMN). V letošním 21. ročníku 2016-2017 proběhla série šesti turnajů, poslední závěrečný finálový turnaj se konal tuto neděli 5.března 2017 na největší kuželně v ČR - osmidráhové kuželně Hanáckého kuželkářského klubu v Olomouci.

Do Olomouce přijelo celkem 64 nejlepších mladých kuželkářů, kteří bojovali o závěrečné body a celkově nejlepší umístění v tomto ročníku PMN v disciplíně 60 hodů sdružených ve čtyřech žákovských kategoriích – mladší dívky a hoši (10-12 let), starší dívky a kluci (13-14 let). Nás především zajímala kategorie mladších, ve které jsme měli své zástupce.

V kategorii mladších dívek se z kvalifikačních turnajů do finálové šestnáctky probojovala Martina Kašparová a svůj první velký turnaj před zaplněnou olomouckou halou zvládla. Ve finálovém turnaji se umístila na 13. místě, celkově si pak o jednu příčku polepšila a skončila patnáctá.

Kutnohorští kuželkáři velkou pozornost věnovali kategorii mladších hochů, kde do závěrečného finále postupoval z 12.místa kvalifikačních turnajů Vojtěch Bulíček a ze čtvrtého místa Vít Kosina. Oba hráči zvládli tento velký turnaj na výbornou. Vojtěch Bulíček obsadil ve finálovém turnaji výkonem 251 kuželek 5.místo, celkově si polepšil a v tomto ročníku skončil na 9.místě.

S napětím jsme očekávali, jak se s atmosférou tohoto turnaje vypořádá Vít Kosina, který po kvalifikačních turnajích byl čtvrtý a na prvního hráče ztrácel 5 bodů. Vítek se na tento turnaj perfektně připravil, zachoval si pevné nervy a nejlepším výkonem 272 poražených kuželek tento finálový turnaj vyhrál. V závěrečném účtování přeskočil všechny své soupeře a do Kutné Hory veze pohár pro vítěze.

Vít Kosina se stal celkovým vítězem letošního ročníku Poháru mladých nadějí v kategorii mladších žáků.

Velká gratulace všem a poděkování jejich trenérkám Jitce Bulíčkové a Marii Adamcové.

Bližší podrobnosti o Poháru mladých nadějí můžete získat na webových stránkách www.pmn.kuzelky.cz a www.kuzelky.cz, fotografie z PMN jsou na https://www.zonerama.com/kuzelkykh/Album/2746971. Další informace o kutnohorských kuželkách jsou na  www.kuzelkykh.webnode.cz, fotky z veškerých kuželkářských akcí jsou na https://kuzelkykh.zonerama.com/.

Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

pmn_prubezne-finaleKH_hošiB.pdf

pmn_prubezne-finaleKH_dívkyB.pdf

z_pmn_2016-17_KH.pdf

 

—————

Zpět


Kontakt

TJ Sparta Kutná Hora - oddíl kuželek

Kuželna
Tyršova 759
284 01 Kutná Hora


správce kuželny František Tesař: 603451382
předseda oddílu Jiří Halfar: 603255914
hospodářka oddílu Hana Barborová: 607616781



Pozvánka MČR 2016 žáci

PlakatKuzelky.pdf